Error: Object reference not set to an instance of an object. Goda vänner, skratt och Västerbottensost till Allhelgona - Norrmejerier: Gör gott
Start / Goda vänner, skratt och Västerbottensost till Allhelgona
Allhelgona Västerbottensostpaj

Goda vänner, skratt och Västerbottensost till Allhelgona

Allhelgonahelgen närmar sig och med den lite extra festligheter och höstmys. Västerbottensostpaj är en favorit som kan förändras i det oändliga. Olika typer av mjöl ger skillnad i krispighet och karaktär, samtidigt som nya smakkombinationer ger pajen en spännande tvist.

6-8 portioner, ugn 225˚
Pajdeg
2 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 tsk salt
3 msk vatten
1 ägg
Salt
Peppar
Olja till stekning
8 st färska fikon

 

Gör så här:
Pajdeg: Blanda smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta samman till en smidig deg. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pajdegen och klä en pajform (ca 24 cm i diameter), nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk temperaturen till 200°.

Fyllning: Fräs löken med olja i en stekpanna. Tillsätt svartkål och fräs den mjukt. Varva lök och svartkål i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, 2 dl riven Västerbottensost®, salt och peppar och häll ned i pajskalet. Toppa med fikon och resterande Västerbottensost®. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller till dess att pajen fått fin färg.