Error: Object reference not set to an instance of an object. Klimatsmarta förpackningar - Norrmejerier: Gör gott
Start / Klimatsmarta förpackningar
biokorken1.jpg

Klimatsmarta förpackningar

Vi är jätteglada att erbjuda växtbaserad skruvkork på standard-, mellan- och lättmjölk. Vi vill att det ska vara bekvämt att vara klimatsmart.

Ekomjölk i extra klimatsmart förpackning
Ekologisk Mellanmjölk får en helt ny skruvkorksförpackning som till och med är mer klimateffektiv än förpackning utan kork. Både korken och filmen på kartongens utsida gjorda i växtbaserat material.
Andelen förnybart material ökar från 82 till 92 procent jämfört med tegelstenen. Kartongen kommer från ansvarsfullt odlad skog. Korken och den yttre filmen är gjorda av växtbaserad råvara. För att den inre vätskebarriären ska bli fossilfri krävs dock ytterligare materialutveckling.Skruvkork för ekomjölk, endast i rullvagn
Tyvärr kan vi i nuläget endast erbjuda Ekologiska Mellanmjölk med skruvkork i rullvagn.
12-pack Ekologisk Mellanmjölk i krympplast finns även i fortsättningen i Brik (tegelstenen).

Minsta möjliga klimatbelastning
Norrmejeriers mål är att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt. Det innebär att minimera användningen av naturens ändliga resurser och sträva efter en cirkulär ekonomi. Att byta till växtbaserat material i förpackningar är en del i ett långsiktigt miljöarbete.


Fakta växtbaserad plast i förpackningar
Bioplast, eller växtbaserad plast, som används i förpackningar från Tetra Pak tillverkas av sockerrör. I och med att råvaran är växtbaserad kan man förenklat säga att man återanvänder den koldioxid som redan finns i atmosfären. Miljö- och klimatpåverkan från växtbaserad plast i förpackningar har analyserats i en livscykelanalys genomförd av tyska forskningsinstitutet Ifeu. Resultaten visar att förnybara och växtbaserade material som kartong och växtbaserad plast leder till lägre klimatpåverkan.

Läs mer om vår nya klimatsmarta förpackning här.