Error: Object reference not set to an instance of an object. Norrmejerier och Västerbottensost vinnare på Ostfestivalen 2016 - Norrmejerier: Gör gott
Start / Norrmejerier och Västerbottensost vinnare på Ostfestivalen 2016
VBOFS2016.png

Norrmejerier och Västerbottensost vinnare på Ostfestivalen 2016

Västerbottensost vann högsta priset när juryn för Ostfestivalen 2016 utsåg Sveriges bästa hårdostar 2016 på Nordiska museet i Stockholm. I klassen bästa hårdostar fick Norrmejeriers lagrade Herrgård en bronsmedalj.

Juryn har bestått av en stor grupp personer som har poängsatt en stor mängd ostar inlämnade för bedömning. Västerbottensost fick mest poäng och vann festivalens finaste pris – silver.

Jörgen Öberg, försäljningschef, Norrmejerier mottog det hedervärda priset för Västerbottensost av Carl-Jan Granqvist. Vid prisutdelningen även Jan Ljungblom, ICA Sverige AB, Sören Persson, LRF och Gunnar Forssell, en av landets ledande kockar och matkreatörer.

– Norrmejeriers ostar har toppnivå bland alla svenska ostar och alla som smakar våra ostar ger oss toppbetyg. Västerbottensost är älskad av hela Sverige. Nu har juryn sagt sitt. Det har varit riktigt roligt att möta publikens jubel här på festivalen, berättar Jörgen Öberg, försäljningschef, Norrmejerier.

Tusentals besökare har provsmakat och köpt ost i Norrmejeriers monter. Hos Norrmejerier har publiken smakat Västerbottensost® och Norrmejeriers Herrgård®, Präst® och Grevé®.
 
– Att producera ostar som rankas till Sveriges absolut bästa är ett otroligt fint erkännande för ett starkt lagarbete som börjar på de norrländska mjölkgårdarna och fortsätter in i mejeriet för ystning och lagring. Alla Norrmejeriers ägare och medarbetare ska vara otroligt stolta. En skiva norrländsk ost på smörgåsen är att ge sig själv en extra god smakupplevelse och att samtidigt göra gott för Norrland, säger Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.
 
På festivalen har det även varit mjölkprovning.
 
– Många tyckte vår mjölk var godast och renast i smaken. Det var kul att det också fanns ett så stort intresse för mjölk. Det var publikrekord och lång kö utanför Nordiska museet. Festivalen växer för varje år och når en stor och bred publik. Svensk ost håller på att få nytt liv...kul!, uttrycker Anna-Karin Karlsson, chef för Marknad och Innovation, Norrmejerier.
  
Som en programpunkt under festivalen har Björn SigBjörn, mejeriingenjör och ostmästare, föreläst om en historisk resa för Västerbottensost.
 
Nyligen utsågs Västerbottensost i Yogov’s rankning till ett av tio mest omtyckta varumärken i Sverige.
2015 vann Västerbottensost silver vid Nantwich International Cheese Awards.
1990 utsågs Norrmejerier till Hovleverantör för Västerbottensost.

Fakta Ostfestivalen 2016
Ostfestivalen öppnade fredagen den 19 februari 10.00 och pågick till söndag den 21 februari, 17.00. Prisutdelning lördag den 20 februari, 16.00.
Nordiska museet skriver på sin hemsida att ostintresset i Sverige bara ökar och i synnerhet den svensktillverkade osten. Museet arrangerar festivalen för tredje gången och är en möjlighet att lära sig mer, provsmaka på ostar, lyssna på föredrag och ett flertal aktiviteter för hela familjen. Ett 40-tal utställare har deltagit i Ostfestivalen 2016.