Error: Object reference not set to an instance of an object. Västerbottensost vinnare av Svenska Designpriset 2016! - Norrmejerier: Gör gott
Start / Västerbottensost vinnare av Svenska Designpriset 2016!
Västerbottensost vinnare av designpriset 2016!

Västerbottensost vinnare av Svenska Designpriset 2016!

Västerbottensost nya svarta design fångade såväl tävlingsjuryns som folkets uppmärksamhet och gillande - i mycket hård konkurrens.

Det är vår samarbetspartner Krux som nominerats för Västerbottensost nya svarta design och under torsdagkvällen blev det klart att Västerbottensost nya förpackningsdesign tilldelas Svenska Designpriset i klassen Identitet - förpackning, i mycket hård konkurrens om priset.

Västerbottensost är ett av Sveriges mest kända och älskade varumärken med en historia sedan 1872. Den nya förpackningsdesignen togs fram som ett led i att förnya uttrycket och tydliggöra Västerbottensost unika värden. Symbolen W i guld bottnar i det ursprungliga brännmärke som användes för att kvalitetsstämpla Västerbottensost och tillsammans med ostmästarens signatur förtydligas hantverk och hög kvalitet. Den svarta färgen andas premium, samtidigt som den också symboliserar den mystik som omgärdar denna älskade ost.

Västerbottensost är en unik ost med lång tradition och en spännande historia, men är ändå högst aktuell i dagens mattrender där fina råvaror och ursprung är viktigt. Den nya designen ska helt enkelt återspegla Västerbottensost av idag, ett norrländskt mathantverk älskat både i Sverige och internationellt. Förpackningen är en viktig del i hur varumärket upplevs och det känns därför fantastiskt roligt att den nya designen fått ett så positivt mottagande!

Juryns motivering: "För en förpackning som genom både återhållen elegans och kommersiell tydlighet visar på en djup respekt för såväl innehållet som kunden.

Produkter från Västerbottensost hittar du här.

Besök Västerbottensost hemsida här.